Dhr. Kanis: “Zelfstandig wonen is weer vanzelfsprekend voor mij.” 

Curadomi Kampen, voorloper met VirtueleThuiszorg, is onlangs gestart met het aanbieden van de zelfredzaamheidscan van Zeker in huis. Hiermee ontvangt u, na het invullen van een online vragenlijst, eenvoudig een persoonlijk advies met mogelijk geschikte hulpmiddelen voor uw hulpvraag. Meneer Kanis (76) uit Kampen is een cliënt van Curadomi en vertelt over zijn ervaring als een van de eerste gebruikers van de zelfredzaamheidscan. “Het is een kleine moeite om die scan even in te vullen en je kunt jezelf er een enorm plezier mee doen.”


Waarom heeft u meegewerkt aan de proef met de zelfredzaamheidscan van Zeker in huis? 

“Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en zeker aan het welzijn van ouderen. Na mijn hartinfarct is de thuiszorg van Curadomi bij mij gekomen om zorg te verlenen. Door het gebruik van hulpmiddelen heb ik gewerkt naar zelfredzaamheid in mijn eigen huis. Nu, bijna één jaar verder, kan ik bijna alles zelf weer. Ik ben ervan overtuigd dat hulpmiddelen het leven makkelijker maken en wil dat graag doorgeven.”

Wat heeft u bij het invullen van de zelfredzaamheidscan ervaren? 

“Het ging als vanzelf! De scan is ingedeeld in thema’s en als je die aanklikt, verschijnen een aantal vragen. Vervolgens komt er een advies uit over welke hulpmiddelen jou het beste kunnen ondersteunen. Heel gemakkelijk hoor, zelfs ík kon dit invullen.”

Hoe kunt u overweg met een mobiele telefoon, tablet of computer?

“Nou, ik zoek geen dingen uit op de computer, want dat vind ik veel te ingewikkeld. Mijn vrienden van de kerk hebben mij bijvoorbeeld geholpen om de app van de kerk op mijn telefoon te zetten. Verder stuur ik appjes naar mijn schoondochter en maak ik foto’s met de telefoon. Ik maak ook gebruik van internetbankieren via de app van de bank.” Lachend: “Dan zeg ik tegen de kleinkinderen: stuur maar een tikkie. Maar, ondanks mijn beperkte digitale kennis vond ik het invullen van de zelfredzaamheidsscan eenvoudig!"

Uw foto staat op de uitdeelkaartjes van de zelfredzaamheidscan. Waarom bent u zo enthousiast over Zeker in huis?

“Mijn vrienden, kennissen en kerkgenoten gun ik het ook dat ze zo lang mogelijk prettig thuis kunnen blijven wonen. Dus ik deel de kaartjes overal uit. Dan zeg ik: neem maar mee, want je moeder is ook al op leeftijd. Ik merk dat mensen niet weten wat voor handige hulpmiddelen er allemaal zijn en hoe het leven makkelijker wordt daardoor. Het is een kleine moeite om die scan even in te vullen en je kunt jezelf er een enorm plezier mee doen.”

Wat moeten potentiële gebruikers echt weten over de zelfredzaamheidscan van Zeker in huis?

“Dat je door het gebruiken van hulpmiddelen vol in het leven kunt staan, je zelfstandig weten is een groot goed voor een mens. Met hulpmiddelen kun je langer in je eigen huis blijven wonen, dat wil jij toch ook? Ik zeg het tegen iedereen die het horen wil, want voor elkaar zorgen vind ik belangrijk.”

Wilt u ook graag weten welke handige hulpmiddelen er specifiek voor uw hulpvraag zijn? Klik dan hier om de scan te maken.

De zelfredzaamheidscan van Zeker in huis is een initiatief van Curadomi Assen, Curadomi Harderwijk en Curadomi Kampen (onderdeel van Lelie zorggroep) in samenwerking met de Thuisleefgroep.

Maak de scan

cs-3449-3
Dhr. Kanis met een hulpmiddel.

cs-3287
Dhr. Kanis maakt de zelfredzaamheidscan. 

Advies nodig?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs.