Oud worden willen we allemaal. Gezond oud worden is helaas niet vanzelfsprekend. Veranderingen zoals rimpels en grijze haren zijn zichtbaar, andere veranderingen zijn niet altijd zichtbaar, maar kunnen u wel onzeker maken in uw dagelijks leven. Gelukkig zijn er heel veel middelen die u kunnen helpen om zelfredzaam te blijven. Op deze pagina informeren we u over hulpmiddelen die u kunnen helpen in het huishouden:

 • Swiffer
  Heeft u moeite met de stofzuiger omdat deze bijvoorbeeld te zwaar is? Op gladde vloeren kunt u de Swiffer gebruiken voor zowel droog als vochtig reinigen.
 • Plumeau met telescoop steel
  Durft u niet meer op een trapje te staan? Voor de hoge delen kunt u een plumeau met uitschuifbare steel gebruiken. Wilt u vochtig afnemen in de hoogte? Doe dan een vochtig washandje om de plumeau.
 • Wringer bij reuma of polsklachten
  Als het uitwringen van een doekje u moeite kost door bijvoorbeeld weinig  kracht in uw handen of omdat u slechts één hand kunt gebruiken, biedt een (mini)wringer hiervoor een oplossing.
 • Opstapje met leuning
  Soms kunt u net niet bij de spullen op de bovenste planken van keukenkastjes of kledingkasten komen. Dan biedt een veilig opstapje met leuning uitkomst.

 

Advies nodig?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs.