In de wijk werken we regelmatig met (digitale) hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen worden ingezet ter preventie, om bepaalde proffesionele zorg uit te stellen en/of om de eigen regie van de cliënt te behouden. Hieronder vindt u een vijf van de meest ingezette digitale hulpmiddelen:

  • Mobiele persoonsalarmering (MPA). De MPA is een alarmering die gebruikt kan worden om tijdig te alarmeren bij een val. Op die manier kan erger letsel mogelijk worden voorkomen. Verder zit er ook een GPS functie met leefcirkels op die gebruikt kan worden als iemand bijv. niet altijd goed de weg meer weet. Op deze manier kan iemand nog wel zelfstandig de deur uit, maar kan hij alarmeren als hij niet meer weet hoe hij naar huis moet bijvoorbeeld.
  • Vivago. De Vivago is een alarmering die ook bepaalde metingen doet. Zo meet hij je activiteit en lichaamstemperatuur. Bij afwijkingen van normaal krijgt de mantelzorger en/of de betrokken thuiszorg een melding. Zo kan bijv. tijdig gesignaleerd worden dat iemand zijn of haar dag-/nachtritme omdraait. Of dat iemand 's nachts ineens veel vaker actief is en uit bed gaat (bijv. om naar de toilet te gaan).
  • Medido. De medido is een medicijndispenser. Dit apparaat helpt herinneren om je medicatie in te nemen. Op deze manier kan iemand die soms vergeet om zijn medicatie in te nemen nog wel zelfstandig blijven en eigen regie houden. 
  • BBrain. De BBrain is een kalenderklok met meerdere functies. Hij geeft overzichtelijk de dag, datum en tijd weer. Heel fijn voor iemand die dit zelf niet meer goed kan onthouden, bijv. bij een diagnose dementie. Er kunnen ook foto's en berichtjes gestuurd worden naar het apparaat door de mantelzorger en er kunnen op afstand afspraken in de agenda worden gezet die ook voorgelezen kunnen worden. 

  • Slimme weegschaal. De slimme weegschaal is gekoppeld aan bijv. het cliëntendossier van de thuiszorg en/of de huisarts. De cliënt kan zich op deze manier zelfstandig wegen, maar op afstand worden de waardes wel gemonitord. Bij zorgwekkende afwijkingen kan er dan tijdig worden ingegrepen. 

Advies nodig?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs.