Mevrouw Fenny van IJsselmuiden (62) uit Assen heeft zorg van Curadomi en vertelt over haar ervaring als een van de eerste gebruikers van de scan in Assen. 

Waarom heb je meegewerkt aan de proef met de zelfredzaamheidsscan van Zeker in huis? 
Ik vind het soms lastig om hulpmiddelen aan te vragen. Ik weet bijvoorbeeld niet precies wat ik nodig heb, waar ik het kan bestellen en of dit wel vergoed wordt. Daarom was ik benieuwd naar deze scan die mij bij deze vragen kan helpen

Wat heb je bij het invullen van de scan ervaren?
De scan heeft een mooie lay-out en is overzichtelijk doordat er geen hele lappen tekst staan. Door de duidelijke en korte vragen klik je er makkelijk doorheen en word je vervolgens doorverwezen naar voor jou geschikte hulpmiddelen. Het is geen ingewikkelde toestand. In een paar klikken krijg je passend advies! Zo helpt de zelfredzaamheisscan je om het juiste hulpmiddel te vinden dat jou helpt langer en veiliger thuis te blijven wonen.

Het is geen ingewikkelde toestand. In een paar klikken krijg je passend advies!

Wanneer kwam jij erachter dat er hulpmiddelen zijn die het jou makkelijker kunnen maken in je dagelijks leven? In 1989 ben ik 13 weken opgenomen in Beatrixoord met een partiele dwarslaesie. Ik kreeg daar ergotherapie omdat mijn rechterarm verlamd is. Hulpmiddelen die ik veel gebruik zijn een trippelstoel. Daarnaast heb ik persoonsalarmering wat mij een veilig gevoel geeft. Ook heb ik een speciale auto die ervoor zorgt dat ik nog goed mobiel ben en overal naartoe kan. Bijvoorbeeld het theater, UMC Groningen, familie, paardrijden etc. Daarnaast zorgen klittenbandschoenen ervoor dat ik deze nog zelf aan kan doen. 

Raad je de scan anderen aan?
Met de juiste hulpmiddelen kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven en zullen ze minder problemen ondervinden. Dus ja!

Ben jij ook op de hoogte van nieuwe hulpmiddelen? 
Ik zie wel eens wat voorbijkomen in tijdschriften waar ik lid van ben. Niet alles werkt even goed hoor. Zoals bijvoorbeeld tandpasta op de borstel doen, dat is voor mij lastig omdat mijn rechterarm verlamd is. Ik dacht dat ik daar wat voor had gevonden maar achteraf werkte dat toch niet voor mij.  

Maak de scan

 

afbeelding-van-whatsapp-op-2023-09-05-om-150033-133be408

Advies nodig?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs.